Sanibroyeur verstopt, wat te doen?

Een Sanibroyeur is een handige oplossing voor het creëren van sanitaire voorzieningen op plaatsen waar geen directe aansluiting op het riool mogelijk is. Maar wat doe je als je Sanibroyeur verstopt raakt? In deze blog bespreken we de oorzaken van een verstopte Sanibroyeur en geven we praktische tips om dit probleem aan te pakken.

Oorzaken van een verstopte Sanibroyeur

Een Sanibroyeur werkt door afvalwater en fecaliën te vermalen voordat het via een dunne afvoerpijp wordt weggepompt. Dit systeem is echter gevoelig voor verstoppingen, vooral als het verkeerd wordt gebruikt. Veelvoorkomende oorzaken zijn het doorspoelen van onjuiste materialen zoals vochtige doekjes, tampons en maandverband, evenals het wegspoelen van vet en olie. Bovendien kan kalkafzetting in de leidingen na verloop van tijd de werking van de Sanibroyeur belemmeren.

Wat te doen bij een verstopte Sanibroyeur?

  • Schakel de Sanibroyeur uit: Dit voorkomt verdere schade aan het systeem.
  • Controleer de afvoer: Probeer te achterhalen waar de verstopping zich bevindt en verwijder zichtbare blokkades.
  • Gebruik geen chemische ontstoppers: Deze kunnen de afdichtingen en leidingen beschadigen. Mechanische methoden of het inschakelen van een professional zijn veiliger.
  • Reinig de messen: Als je handig bent, kun je de messen van de Sanibroyeur reinigen. Raadpleeg de handleiding voor instructies.
  • Spoel met warm water en azijn: Een mengsel van warm water en azijn kan helpen om vet- en kalkophopingen op te lossen.
  • Schakel een professional in: Als bovenstaande stappen niet werken, is het verstandig om een ervaren loodgieter in te schakelen.

Preventieve maatregelen

Om toekomstige verstoppingen te voorkomen, is het belangrijk om alleen toiletpapier door te spoelen en geen andere materialen. Regelmatig onderhoud met speciaal ontworpen schoonmaakmiddelen voor Sanibroyeurs helpt ook om problemen te voorkomen. Vermijd bovendien het wegspoelen van vet en olie door de gootsteen.

Een verstopte Sanibroyeur kan een vervelend probleem zijn, maar met de juiste aanpak en preventieve maatregelen kun je dit grotendeels voorkomen. Mocht je toch tegen problemen aanlopen, dan staat het team van Riool Ontstoppen Haarlem klaar om je te helpen. Onze ervaren vakmensen lossen de verstopping snel en vakkundig voor je op, zodat je Sanibroyeur weer optimaal functioneert.

Heb je hulp nodig bij een verstopte Sanibroyeur of andere rioolproblemen? Neem dan contact op met Riool Ontstoppen Haarlem. Wij zijn er om je te helpen!

sanibroyeur-ontstoppen-haarlem